Sydney University

Charles Perkins Centre

The Charles Perkins Centre at Sydney University, NSW, is a $220 million research and education building under a design and construct contract in time for the 2014 academic year.

The 6 level, 46,700 square metres facility dedicated to researching the cause and treatment of obesity, diabetes and cardiovascular disease can cater for 950 researchers and over 1,400 students. The 3 main sections of the building include an administrative section, a research section and a hospital section where people with obesity related illness come to be treated.

“What sets this building apart is the incredible internal atrium with its curved balustrade and spiralling stairs,” said Robert Migliorino, the Director of Cubic. Cubic did the detailed documentation of the internal atrium from the concept provided by FJMT Architects. The company then supplied and constructed the ceiling, stairs and balustrades. “Cubic take pride in doing the fitout for the entire building to a high standard of finishes within a very tight construction programme,” said Robert Migliorino.

The project was completed in 2014.

Year Complete: 2014

Levels: 10

Area sqm: NA

Type of Work: Base Building & Integrated Fitout

Client: The University of Sydney

Builder: Brookfield Multiplex

Architect: FJMT

  • Sub Contracting
  • Cubic Access Floors
  • Education, Health & Aged Care
  • NSW