Projects

UNSW: C25 Lowy Cancer Research Facility

The new Lowy Cancer Research Facility at the University of New South Wales (UNSW) not only incorporates cutting-edge design, but also provides the first-ever medical faculty where both adult and childhood cancer research will be conducted in the same place.

Cubic were responsible for the fitout of the acoustic and plasterboard ceilings, drywalls, glazed partitions and the recycled black-butt wall cladding. In addition, a specialist central void balustrade with composite aluminium was used with coloured anodised trims and balustrade caps.

Cubic also installed all of the door systems at the Facility, built specialist epoxy finishes to lab areas and constructed certain areas of lab PC2. Throughout this project, Cubic specifically designed and engineered alpolic composite sheets for the balustrade to the main void, which also included a ‘new’ shadow-line detail. In addition, folded sheet metal balustrades and stainless steel were also used in the main feature stairs.

Robert Migliorino, Cubic Chief Executive Officier said that given the tight delivery programme and specialist specifications, the Lowy Cancer Research Facility was, at times, a challenging project.

“As it was a medical research building, with specific requirement and architectural finishes, getting the project completed within the required time constraints was at times a bit of an obstacle,” Mr Migliorino said. “However, as a result of our experienced and efficient onsite team, we were able to complete our responsibilities within this timeframe and within budget, ensuring complete client satisfaction,” he said.

Photography by Kevin Chamberlain.

Scope

Year Complete: 2009

Levels: 5

Area: 11,000m2

Work: Base Build & Integrated Fitout

Client: UNSW

Builder: Bovis Lendlease

Architect: Wilson Architects & Lahznimmo Architects

Categories

Region: Sydney, NSW

Contact us today

For more information on Cubic or our range of services, please fill out our form.

  • Drop files here or
    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.